Hej

På denna sida har jag valt att samla lite olika typer av projekt som är gjorda antingen i eller utanför studierna. De kom till för att stilla min nyfikenhet, som en del i något för att lära mig eller på grund av en brief från kund. Alla har gemensamt att de har varit väldigt stimulerande att jobba med. Några saker har jag gjort tillsammans med andra och några har jag gjort själv.

Förutom personliga projekt jobbar jag även med kunder och vill man se exempel på sådant går det fint att höra av sig så skickar jag en CV/portfolio.

Kontakt

eric@ellersten.se
0703-92 61 68
Instagram

Verktygskunskap

Glyphs
InDesign
After Effects
Illustrator
Photoshop

Figma
Cinema 4D
XD
Sketch
Keynote

Acrobat Pro
Miro
Office
HTML
CSS

Utbildningar

Digital Designer, Yrgo

Interaktionsdesign och animation, Ux & Ui, Webb, Strategi, Arbetsprocesser m.fl.

IP Grafisk produktion och form, Yrgo

Text och typografi, Digital teknik, Projektinriktad grafisk teknik, Färg- och kvalitetsstyrning m.fl.

Kurser inom grafisk formgivning,
University of Hertfordshire, Storbritannien

Mediakultur, Visuell kommunikation, Visuella färdigheter m.fl.

Grafisk Design, IED Istituto Europeo di Design, Barcelona, Spanien

Grafisk design, Fotografi, Geometri, Designhistoria, Konsthistoria, Fotohistoria, Illustration, Typografi, Semiotik, Morfologisk analys m.fl.

Arbetsprocess

Efter att under en längre period ha jobbat frilans och då gjort i princip alla delar själv har jag mer och mer uppskattat att jobba ihop med andra. Både i team med olika specialiteter men även tillsammans med andra inom design för att kunna ha en fortlöpande diskussion om val för att komma till bästa resultat. Jag har lång vana av att jobba mot kund och att leverera både till exempelvis tryckerier såväl som till utvecklare eller andra som tar vid efter mig.

När jag skapar något så vill jag gärna stå på en stadig grund och fördjupar mig således i uppdragets anledning till att existera, gör omvärdsanalyser etc för att kunna bygga något utefter det som faktiskt behövs. På senare tid har jag blivit väldigt förtjust i att jobba i sprintar av olika slag eller med den numera självklara Double Diamond-metoden för att snabbt hitta rätt lösning.